top of page

Sztómazárás évforduló

Frissítve: 2020. ápr. 9.

Ma egy éve, hogy visszatették a sztómámat, alias Sztellát. Gondoltam leírom milyen volt az elmúlt év, és hogyan alakult a pocakom - igen, a huplival együtt!


Így egy év távlatában egy kicsit hihetetlen, hogy én valaha is kilógó béllel mászkáltam, zsákba ürítve. Szerencsére már a rémálmaim is kezdenek elmúlni, de ami sose fog elmúlni az a hála, amit az engem megmentő, ápoló orvosok és nővérek iránt érzek!


A sztómazárás után pár héttel már leírtam a műtétről és a felépülésről a tapasztalataimat, így arra most nem térnék ki. Így egy év távlatában ezt a posztot olvasva még mindig elfog a hányinger, amikor a tisztító olajra gondolok, azóta se tudom használni az olajos finish-sel készült ceruzáimat.



Ha eddig követtétek a fejleményeket már tudjátok, hogy az egyik legnagyobb szívfájdalmam a hasam oldalán lévő "hupli" elvtárs és annak makacssága. Szerencsére nagy nehezen 2019. őszén fény derült a szétnyílt hasizmomra, és hogy valószínűleg az okozza a huplit.


Októberben el is mentem egy specialistához, aki a szétnyílt hasizommal foglalkozik, és azóta csinálom a tornát. 4 ujjnyi szétnyílásról pár hét alatt lementem kettőre, és bár még mindig nem kezdhettem el az erősítő gyakorlatokat, végre újra van derekam! El se tudom mondani mennyire jó érzés végre úgy belenézni a tükörbe, hogy nem akarok elbujdokolni Mória legsötétebb bányáiban.


Szerencsére a torna elkezdése előtt csináltam előtte fotókat, és most április elején csináltam újra. Nem hittem volna, hogy ekkora a különbség, és főként nem emlékeztem arra, hogy ennyire undorítóan néztem ki. A hupli ugyan még mindig befigyel, de lefokoztam hupliKÁra. És ha egy kicsit feszesebb derekú nacit veszek fel az még a maradék kitüremkedést is lenyomja, és mintha nem is lenne!!


Na jöjjenek a lapozható előtte (október) - utána (április) képek!




NODE nem csak a torna miatt ilyen látványos (szerintem) a változás, hanem ősszel mással is diagnosztizálva lettem - candidiasis fertőzéssel. Ez egyszerűbben azt jelenti, hogy az összesen 7 hetes kemény antibiotikumok megölték a bélflórám jó bacijait, ezért a candida szét tudott terjedni a szervezetemben. Ez végül bőrtünetekben ismertette meg magát, egy időben a szám körüli pirossággal és hámlással, ami a fejbőrömön is volt.


A candida magában nem okoz halálos vagy súlyos megbetegedést, viszont az immunrendszert gyengíti, ezért érdemes kezelni. És nem, nem csak a hüvelyben fordulhat elő, súlyosabb esetben a véráramba is bejut.

Mivel a gyógyszerek nem segítettek, január elején elkezdtem egy brutális candida diétát, melynek célja a candida kiéheztetése, és ezáltal a bélflóra egyensúlyának helyreállítása.


De nem csupán a candida éhezik, hanem én is, de milyen jól nézek ki! :D Majd ennek szentelek egy külön blogbejegyzést is, hogy hogyan kell ezt a diétát csinálni, mert én is az internet különböző bugyraiból szemezgettem össze az ismereteket, persze mindenki másra esküszik.


Addig is vigyázzatok magatokra, maradjatok otthon és mossatok sokszor kezet! :)



2 055 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page